Via våre hjemmesider kan du ta kontakt med oss og få hjelp til å finne ut hvem som har belastet mobilregningen din for en innholdstjeneste, samt at vi kan bistå deg i å henvende deg til dette firmaet.
Når uhellet allerede har skjedd og regningen har kommet
Som vi beskriver i detalj på våre øvrige nettsider her inne, så er det en rekke ting du selv kan – og må – gjøre om du ønsker å klage på en regning du har mottatt.
- Kontakt mobilselskapet ditt, enten via deres hjemmeside (“Min Side”) eller kundeservice. Få klarhet i hva ekstra-kostnaden på regningen er.
- Gå direkte på innholdstjeneste-selskapet som har levert noe til din mobil som er belastet telefonregningen din. Klag skriftlig om du mener kravet er urimelig
- Gå videre med klagen din om de ikke samtykker – eller ikke svarer i det hele tatt i løpet av 2-3 uker. Ta saken din til Brukerklagenemda.
- Du kan også få hjelp og gode råd hos Forbrukerrådet og Forbrukerombudet.
- Kontakt media og forbrukerprogrammer som f.eks “TV2 Hjelper deg”. Hvis saken din er “for liten” til at en media-redaksjon prioriterer å bistå deg, så kan du komme like langt – og kanskje lengre – ved å gå til mottiltak på egenhånd :
- Er innholdsleverandøren din fullstendig avvisende, kan du legge din negative opplevelse med dem ut på sosiale medier som Facebook, Twitter, en blogg etc. Hvis du linker eller hash-tagger innholdsleverandøren i teksten din, kan de oppleve hundrevis og tusenvis av lesere som videredeler den dårlige reklamen om dem. I mange tilfeller vil de da heller ombestemme seg og likevel kompensere deg for regningen du har fått. For i dag vet ikke folk og forbrukere hva som lengre er sant eller ikke, de husker bare hva de sist leste på internett…
Unngå løpske kostnader for fremtiden
Det er dumt å betale for mye for noe du allerede har bestilt ved en feil eller uforsiktig tabbe. Men enda dummere om du fortsetter å få uventede og uforholdsmessig høye kostnader for uønskede innholdstjenester også videre inn i framtiden!
Gjør noen enkle grep og stans lekkasjene før lommeboka di går tom!
På de øvrige nettsidene våre her inne, vil du finne mer utdypende tips til fremgangsmåte for å spare penger fremover. Her er en kort oppsummering :
- Legg inn beløpssperrer på dine egne mobilabonnementer. Ikke glem å gjøre det for barna dine sine mobilabonnement også! Dette kan du gjøre selv via ditt mobilselskaps hjemmeside. Evt kontakt Kundeservice hos dem.
- Få det registrert hos mobiloperatøren at det-og-det nummeret som står i ditt navn, faktusk brukes av husets mindreårige. Barn har ikke lov å inngå juridisk bindende avtaler (med innholdstjenesteleverandører) eller stifte gjeld.
- Glem ikke nettbutikkene hvor du laster ned app’er til telefonene og nettbrettene dine. Nå for tiden er det gjerne her de største, ubehagelige overraskelsene kommer i form av veldig høye, uventede regninger!
- Steng kontoene dine som f.eks iTunes og Google Play for bruk av andre uten at du selv taster inn din hemmelige PIN-kode for hver gangs bruk! Ikke muliggjør at barn eller andre kan kjøpe ting og fordeler inne i et spill eller program registrert på ditt VISA-kort på egenhånd.
- Prøv å ikke bruke VISA i disse spill-/ softwarebutikkene på nettet, men heller MasterCard eller et annet kredittkort. Da trekkes ikke pengene direkte fra din konto. I stedet får du en faktura i ettertid, hvor det er mye enklere å både klage på beløpet eller nekte fullstendig å betale for noe som er urimelig og helt feil.