Ta kontakt – få hjelp

Via våre hjemmesider kan du ta kontakt med oss og få hjelp til å finne ut hvem som har belastet mobilregningen din for en innholdstjeneste, samt at vi kan bistå deg i å henvende deg til dette firmaet.

Når uhellet allerede har skjedd og regningen har kommet

contact-usSom vi beskriver i detalj på våre øvrige nettsider her inne, så er det en rekke ting du selv kan – og må – gjøre om du ønsker å klage på en regning du har mottatt.

 1. Kontakt mobilselskapet ditt, enten via deres hjemmeside (“Min Side”) eller kundeservice. Få klarhet i hva ekstra-kostnaden på regningen er.
 2. Gå direkte på innholdstjeneste-selskapet som har levert noe til din mobil som er belastet telefonregningen din. Klag skriftlig om du mener kravet er urimelig
 3. Gå videre med klagen din om de ikke samtykker – eller ikke svarer i det hele tatt i løpet av 2-3 uker. Ta saken din til Brukerklagenemda.
 4. Du kan også få hjelp og gode råd hos Forbrukerrådet og Forbrukerombudet.
 5. Kontakt media og forbrukerprogrammer som f.eks “TV2 Hjelper deg”. Hvis saken din er “for liten” til at en media-redaksjon prioriterer å bistå deg, så kan du komme like langt – og kanskje lengre – ved å gå til mottiltak på egenhånd :
 6. Er innholdsleverandøren din fullstendig avvisende, kan du legge din negative opplevelse med dem ut på sosiale medier som Facebook, Twitter, en blogg etc. Hvis du linker eller hash-tagger innholdsleverandøren i teksten din, kan de oppleve hundrevis og tusenvis av lesere som videredeler den dårlige reklamen om dem. I mange tilfeller vil de da heller ombestemme seg og likevel kompensere deg for regningen du har fått. For i dag vet ikke folk og forbrukere hva som lengre er sant eller ikke, de husker bare hva de sist leste på internett…

Unngå løpske kostnader for fremtiden

Det er dumt å betale for mye for noe du allerede har bestilt ved en feil eller uforsiktig tabbe. Men enda dummere om du fortsetter å få uventede og uforholdsmessig høye kostnader for uønskede innholdstjenester også videre inn i framtiden!

Gjør noen enkle grep og stans lekkasjene før lommeboka di går tom!

På de øvrige nettsidene våre her inne, vil du finne mer utdypende tips til fremgangsmåte for å spare penger fremover. Her er en kort oppsummering :

 1. Legg inn beløpssperrer på dine egne mobilabonnementer. Ikke glem å gjøre det for barna dine sine mobilabonnement også! Dette kan du gjøre selv via ditt mobilselskaps hjemmeside. Evt kontakt Kundeservice hos dem.
 2. Få det registrert hos mobiloperatøren at det-og-det nummeret som står i ditt navn, faktusk brukes av husets mindreårige. Barn har ikke lov å inngå juridisk bindende avtaler (med innholdstjenesteleverandører) eller stifte gjeld.
 3. Glem ikke nettbutikkene hvor du laster ned app’er til telefonene og nettbrettene dine. Nå for tiden er det gjerne her de største, ubehagelige overraskelsene kommer i form av veldig høye, uventede regninger!
 4. Steng kontoene dine som f.eks iTunes og Google Play for bruk av andre uten at du selv taster inn din hemmelige PIN-kode for hver gangs bruk! Ikke muliggjør at barn eller andre kan kjøpe ting og fordeler inne i et spill eller program registrert på ditt VISA-kort på egenhånd.
 5. Prøv å ikke bruke VISA i disse spill-/ softwarebutikkene på nettet, men heller MasterCard eller et annet kredittkort. Da trekkes ikke pengene direkte fra din konto. I stedet får du en faktura i ettertid, hvor det er mye enklere å både klage på beløpet eller nekte fullstendig å betale for noe som er urimelig og helt feil.