Sperr kjøp i app

Noe av det dyreste du med mobilen din, er i utgangspunktet gratis! Du har kanskje kun lastet ned gratisspill på mobiltelefonene og nettbrettene for deg og barna i huset, men plutselig dukker det opp regninger og krav om å etterbetale både tusenvis og titusenvis av kroner! Det går an å klage i ettertid, men det sikreste og billigste grepet du kan ta, er å være føre var og heller sperre for slike kjøp og bestillinger FØR de kommer ut av kontroll!

Ulike typer kjøp i applikasjoner

Selskaper som utvikler og lever av å lage spill til datamaskiner og særlig mobiltelefoner og nettbrett, tjener mye mer på gratisspillene sine, enn de programmene og spillene som brukerne må betale for å få lastet ned og installere.

For inne i gratisspillet får brukerne kjapt tilbud om å kjøpe ekstra hjelpemidler som gir deg store fordeler. Betaler du litt, får du åpnet nye funksjoner og høyere nivåer inne i gratisspillet. Jo mer du betaler i ekte penger, jo flere kreditter, ekstra liv og større våpen og andre ressurser får du rett inn på spillekontoen din. Kjekkere det, enn å spille kun gratis og bruke laaaaaang tid på å oppnå de samme godene!

Den første typen in-app-kjøp som finnes, er der hvor du bare betaler èn gang for å oppgradere spillet eller software-programmet ditt fra gratis demo-versjon til full-versjon med alle muligheter og åpne funksjoner. Ofte beholder du full-versjonen også på neste enhet du laster ned programmet på, så lenge du bruker samme kundekontoen i iTunes og GooglePlay.

Den andre typen er “påfyll” av forbruks-funksjoner inne i spillet eller programvaren. Typiske eksempler her er ekstra gullmynter i noen spill, eller flere bær i Smurfe-spillet. (Mange foreldre har opplevd særlig dette siste, når barn uvitende har kjøpt ubegrensede menger ekstra “smurfebær” for tusenvis av kroner på få timer og dager.)

Når disse ekstra-verdiene er oppbrukt, så er spillet ditt tilbake på basic igjen. Da må du enten gjenta de dyre bonus-innkjøpene, eller nøye deg med å spille en gjerne kjedeligere og treigere og mindre action-fylt utgave av spillet.

Tredje varianten av de vanligste typene in-app-kjøp, er at du åpner spillet eller programmet ditt for full-funksjoner i èn måned (eller en annen, begrenset abonnementsperiode). Ved slutten av den betalte perioden fortsetter gjerne abonnementet videre automatisk av seg selv, for det er ditt eget ansvar å huske å velge å avbestille eller kansellere videre kjøp.
Typiske eksempler på dette er VG+, Dagbladet Pluss-abonnement eller Premium-utgaven av Evernote. De fleste nettavisene i Norge prøver allerede å lokke leserne til å betale ekstra for å få tilgang til flere artikler i f.eks 3 måneder framover.

Slå av in-app-kjøp funksjonen !

Den gode nyheten er at du KAN begrense og kutte ut muligheten til å foreta bevisste og ubevisste kjøp inne i applikasjonene dine. Den dårlige nyheten er at du må gjøre dette selv, ved å fysisk endre innstillingene på mobilen og/ eller nettbrettet ditt.

Android / GooglePlay

Løsningen her er å aktivere kravet til å oppgi PIN-kode HVER gang noe skal kjøpes og bestilles inne i et spill eller program. Da kan ikke lengre kidsa i huset snope smurfebær uten at du i så fall gjør det for dem. Slik gjør du :

  1. Åpne appen “Play butikk”
  2. I menyen her : gå til valg for “Innstillinger”
  3. Skroll deg ned til “Angi eller endre personlig kode”
  4. Opprett din egen PIN-kode
  5. Kryss av for “Bruk personlig for kjøp”

Fra nå av går det ikke an å kjøpe mer inne i spill eller programmer uten først å alltid oppgi denne PIN-koden.

Apple / iOS

  1. Åpne appen for “Innstillinger”
  2. Gå til menyen for “Generelt” og velg “Restriksjoner”
  3. Oppgi din personlige PIN-kode om du allerede har en slik. Hvis ikke, velg “Aktiver restriksjoner” og opprett en ny PIN-kode nå. Husk denne!
  4. Gå til “Kjøp i program” meny-valget. Sett bryteren på “0” for ALDRI å tillate in-app-kjøp, eller til “1” og velg at passord/ PIN-kode skal kreves UMIDDELBART.

På denne måten “lukker du døren” for at barna dine eller uvedkommende skal kunne belaste iTunes-kontoen din.