Send SMS til

For å få kundeserviceinformasjon om et kortnummer du har kjøpt innhold fra, følg denne brukerveiledningen:

Send det 4-siffrede nummeret eller navn på innholdsleverandør til 02139.

Hvis dette er et gyldig innholdsnummer eller navn vil du få følgende opplysning tilsendt på SMS:

– Innholdsleverandørs navn

– Kundeservice telefonnummer

– Kundeservice e-post

– Kundeservice webside (Hvis innholdsleverandør har det)

Fra SMS-verstinger til raskt voksende, regulert bransje

Dette med å betale for å motta tekstmeldinger inn på våre mobiler har gjennomgått en enorm utvikling siden slutten av 1990-tallet. Samtidig har utbredelse av det mobile telenettet eksplodert verden over. Selv i de fattigste avkrokene i U-landene har befolkningen tilgang på smarttelefoner og sambandsnett som åpner for både samtaler, internett og de lukrative innholdstjenestene.
Svært mange fattige i andre deler av verden har gjerne tilgang på egen mobiltelefon årevis før de får tilgang på PC, rent drikkevann eller innlagt kloakk.
Norske Telenor er i bresjen i nye telemobilmarkeder og har enormt mye større virksomhet i utlandet enn hjemme i lille Norge. Samtidig er norske IT-folk og forretningsmenn flinke til å etablere nye selskaper for salg og levering av innholdstjenester i utlandet, etter først å ha gjort seg erfaringer her til lands.

Vi må derfor forholde oss til betalte innholdstjenester enten vi vil eller ei. For markedet vokser raskt og kraftig, og særlig unge mobilbrukere finner det enkelt og greit å benytte telefonen sin som både lommebok og innkjøpsapparat for nye ting eller tjenester de føler behov for.

Ellevill oppstart av SMS-markedet og innholdstjenester

Da mobiltelefonene begynte å bli allemannseie på 1990-tallet, gjorde teknologien det mulig å både benytte – og utnytte – mobilnettet til nye og spekulative fristelser.
Kyniske luringer opererte med villedende annonser, gjerne rettet direkte mot barn, unge og svake voksne som ikke helt forsto hva de hadde gitt seg inn på. En ensom, ufør mann i Oslo trodde i 2003 han kunne få sex-chatte ubegrenset med en sexy dame ved å betale 10kr for èn tekstmelding. Han forsto ikke at prisen gjaldt for alle svarmeldingene som fosset inn på telefonen hans etter hans første melding. Et par dager og 7.500 mottatte SMS’er senere fikk han regning på 75.000 kroner fra Telenor.
Denne saken skapte stor ståhei og en ny presedens og første til at både regningen hans ble slettet, samt at mobilkunder for ettertiden fikk “tak” på hvor mye maksimum vi kunne kjøpe innholdstjenester for i løpet av en måned.
Den gangen ble det satt 5.000 kroner som maksbeløp, mens i dag er det vanlig at norske mobilkunder kan begrense dette til alt fra 0 til et par hundre eller 1.000 kroner i måneden.

Viktig å være på vakt selv

Nå er det heldigvis slutt på de verste overtrampene og hensynsløse utnyttingen av mobilbrukere som ikke selv har forstått hva de påtar seg av betalingsforpliktelser når de ukritisk bestiller en SMS-tjeneste.
Du kan kanskje ikke lengre få ubegrenset høy ekstra-regning for innholdstjenester på din neste mobilregning, men husk at du fortsatt kan oppleve et løpsk taksameter når du uforsiktig samtykker til å kjøpe nye ting og funksjoner inne i et spill, program eller annen type app på din mobil eller nettbrett!

Via våre nettsider her vil du finne en masse tips, hjelp og råd til hvordan du unngår å blakke deg helt via mobilbruk. Lykke til!