Gratis alternativer til innholdstjenester

Nesten alle har en mobiltelefon i dag, og etter vi har brukt dem en liten stund er vår telefon helt annerledes enn noen andres. For noe av det mest vanlige vi gjør, er å fylle telefonen vår med personlige preg.

Vi velger ringetoner, bakgrunnsbilder og skjermsparere som vi liker spesielt godt selv. Ofte lar vi oss lokke til å laste dette ned for hundrevis av kroner i måneden – men det er veldig lett å skaffe seg det samme – helt gratis!

Ringetoner

Ikke la deg lokke av annonser på TV eller internett om GRATIS ringetoner du fritt kan laste ned fra en kommersiell innholdsleverandør. I praksis samtykker du til å kjøpe et abonnement i f.eks en mnd hvor du kan laste ned så og så mange ringetoner, andre lyder, bilder og videosnutter etc for hundrevis av kroner – eller mer.

Ofte løper et slikt abonnement i en minimumsperiode, og det er din egen plikt å følge med og huske å avbestille før det automatisk fornyes i dyre dommer.

En kommersiell, ny ringetone, er ofte bare refreng-utdraget av en populær sang. Denne kan du likegodt kjøpe selv gjennom f.eks iTunes for mindre enn 10 kroner.
Hvis du ikke ønsker å benytte hele sangen som din nye ringelyd, kan du redigere den ned til akkurat det partiet du selv vil ha.

Har du en Android-mobiltelefon, er en løsning å laste ned gratis-programmet Ringdroid. Dette programmet lar deg bla gjennom all musikken som ligger lagret på telefonen. Så plukker du ut den sangen du vil ha, og kan enkelt klippe den ned til så mange sekunder du selv ønsker. Deretter lagres den nye sangsekvensen som en egen mp3-fil på telefonen din, og kan lett settes som din nye ringetone.

En annen måte for å lage dine egne ringetoner, er å bruke gratis-tjenesten www.audiko.net

Åpne Audiko-siden i nettleseren din og last opp en sang fra din telefon eller PC. I selve nettleseren kan du så enkelt klippe ned og redigere sangen slik at den blir helt perfekt for din smak. Den ferdige låta laster du så ned igjen, direkte til din mobil og aktiverer den som ny ringetone.
Har du iPhone, må du først laste sangen ned fra Audiko til din PC, legge den i biblioteket ditt på iTunes, og så synkronisere den mot mobilen. Så enkelt fungerer det, at selv voksne kan klare det!

Alle andre mobiltelefoner, som f.eks kjører Symbian eller Windows, kan benytte samme framgangsmåte som for en iPhone : last ned din selvredigerte låt som mp3-fil fra Audiko til din PC, og synkroniser den mot mobilen med kabel. Selv “gæmlis-mobiler” uten touch-skjerm og med tastatur, kan få nye ringetoner helt gratis på denne måten.

Konkurranser

Vil du bli med på konkurranser og oppleve spenning mens du kjemper om å vinne premier, kan det fort bli dyrt å melde seg på via en kommersiell innholdstjeneste. De tar typisk betalt pr SMS du mottar med nye spørsmål, og fortsetter å belaste telefonregningen din til du selv avregistrerer deg.

Sjekk heller selv på internett etter konkurranser det er helt gratis å delta i.

Eller la andre finne slike konkurranser for deg : hos www.gjerrigknark.com/konkurranser/ finner du en omfattende oversikt over alt mulig av konkurranser hvor du kan delta og vinne premier. UTEN at det kommer en overraskende regning til deg etterpå!

Skjermsparere, gratisspill etc

En rekke internett-sider tilbyr mobil- og nettbrett-brukere å laste ned helt gratisapplikasjoner hos dem. Du får ingen betalingskrav på telefonregningen din etterpå, men må gjerne se på reklame mens du blar deg fram til noe du liker inne i arkivet deres.

Prøv ut nettsidene www.mobiles24.com for å laste ned gratis ringetoner, spill og bilder. Eller www.mobile9.com hvor du også kan redigere og lage dine egne, gratis ringetoner og bakgrunnsbilder. www.zedge.net har også kjempestort utvalg i gratis lyder, ringetoner og bilder for fri nedlasting.